Jedno od najljepših na svijetu: “Alpsko” selo u kojem su ljudi toliko ljubazni da ćete se poželjeti preseliti

Svijet 20. nov 202312:43 0 komentara
Punkufer.hr

"Njihova je politika da se nikoga ne odbija. Svi su dobrodošli", kaže Anderson o stanovnicima Hakube, koja je bila i jedan od glavnih razloga zbog kojih je odlučio otići pronaći dom u Japanskim Alpama.

Kada je prije dvadeset godina Tony Anderson iz Melbournea u Australiji otišao na zimovanje u selo smješteno u Japanskim Alpama, toliko mu se svidjelo da se iduće godine vratio i ondje kupio imanje. Tony Anderson nije jedini, selo Hakuba malo koga ostavlja ravnodušnim, piše Punkufer.hr.

Između ostalog, našlo se i na popisu najljepših turističkih sela na svijetu za 2023. godinu uglednog BBC magazina. Hakubu ćete pronaći oko 45 km zapadno od Nagana ili 270 kilometara sjeverno od Tokija.

Taj turistički biser poseban je po gostoprimstvu mještana, kao i predivnoj prirodi. Kako je ispričao za BBC, Andersona je oduševio pristup ugostitelja. Dok još nije imao svoje mjesto za život u Hakubi, Anderson je tražio mjesto u hotelu, ali je sve bilo popunjeno. U hotelu ga nisu odbili, nego su mu se izvinili što nema slobodnog kreveta i dali mu futon (japanski krevet) da ga smjesti u hodnik, ako nema drugog izbora za spavanje.

“Njihova je politika da se nikoga ne odbija. Svi su dobrodošli”, kaže Anderson.

Ta tradicija gostoprimstva vjerojatno se razvila i iz praktičnih razloga – kada padne snijeg, te ponekad zablokira puteve, ne možete otići iz mjesta, čak i ako to želite. Raj za skijaše i snowboardere, Hakuba je okružena s 10 različitih skijališta, a bila je i domaćin mnogih događanja na Zimskim olimpijskim igrama u Naganu 1998. godine. Čak i u proljeće, kada procvjetaju trešnje, ondje, u planinama i dalje ima dovoljno snijega za skijanje.

Iako je najpoznatija po svojim zimama, Hakuba je predivna tokom cijele godine zahvaljujući srdačnim ljudima, planinama, livadama, kao i toplim izvorima vode, onsenima.

“Ne prođe dan da ne pomislim koliko je ovo mjesto predivno”, zaključuje Anderson.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!