Jekalović, Pavlović, Rajković Nenadić, Podić, Krvavac i Todić gosti Novog dana

Vijesti 28. nov 202216:47 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Pregovori između Elektroprivrede Bosne i Hercegovine i Samostalnog sindikata radnika rudnika u Federaciji završeni su bez dogovora, a rudari su za 22. decembar najavili generalni štrajk. Sindikati rudara tražili su povećanje satnice, odnosno najniže cijene rada za 11 posto sa 2,70 na 3,00 KM, povećanje toplog obroka sa 14 na 16 KM, te da linearno povećanje plata iz maja, u iznosu od 230 KM, ostane i dalje na snazi. Naš gost će biti Armel Jekalović, predsjednik Skupštine sindikata RMU Breza.

Vlada Republike Srpske nastavlja da se zadužuje. Plan je zaduženje od dodatnih 30 miliona maraka aukcijom trezorskih zapisa, čime će se ukupno zaduženje RS putem Banjalučke berze u ovoj godini popeti na vrtoglavih 386 miliona KM. O politici zaduženja vlasti ali i o poskupljenjima sa kojima su suočeni građani, za “Novi dan” govori ekonomista Zoran Pavlović.

Pod sloganom “Ima nas”, u Podgorici će večeras biti održan treći protest opozicije predvođene Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića, protiv Zakona o predsedniku. Zahtjev organizatora je povlačenje, kako navode, “sramne izmjene Zakona o predsjedniku, koja predstavlja svojevrsni ustavni puč”. Zahtevaju deblokadu državnih institucija i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. O situaciji u Crnoj Gori za “Novi dan” govori Vesna Rajković Nenadić, novinarka, programska koordinatorka u Institutu za medije iz Podgorice.

Zbog zagađenja vazduha Sarajevo je u stanju pripravnosti. Građani se ponovno guše u smogu, a prethodnih dana glavni grad BiH bio je među 10 najzagađenijih gradova svijeta. Koje mjere je moguće i potrebno preduzeti, za “Novi dan” govore Anes Podić, predsjednik Udrženja “Eko akcija” i Zijada Krvavac, pomoćnica ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Nastavljamo pratiti Svjetsko prvenstvo u fudbalu. Završeno je drugo kolo grupne faze, a mnoge stvari sada su jasnije kada je u pitanju prolazak u osminu finala Svjetskog prvenstva. O utakmicama koje su iza nas, ali i onima pred nama razgovaramo sa sportskom novinarkom Sport Kluba Srbija, Majom Todić, koja je u Beogradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!