Jelka Miličević imenovana za zamjenika direktora Agencija za bankarstvo FBiH

Vijesti 29. maj 202400:40 > 01:39 1 komentar
Jelka Miličević (F.Z./N1)

Jelka Miličević predložena je za poziciju zamjenika direktora Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj prijedlog je izazvao burne reakcije među poslanicima Predstavničkog doma Parlamenta Federacije koji je zasjedao više od 13 sati. U konačnici, "za" je glasalo 51, 25 "protiv" i 3 je bilo suzdržano

Miličević bi, kako se navodi u prijedlogu imenovanja, obnašala funkciju na period do isteka mandata zamjenika direktora koji je razriješen.

Prijedlog je uputila Vlada FBiH koja je isti utvrdila na sjednici održanoj 30. aprila 2024. godine.

PFBiH

Poslanici opozicije su naveli kako se ovim krši zakon tvrdeći da osoba koja obnaša ovu funkciju ne smije biti član političke stranke. Iz SDA su podsjetili i dio da je bila u postupku koji se vodio protiv bivšeg premijera Fadila Novalića i da ne bi bilo uredu da se imenuje na tu funkciju. Podsjetimo, Jelka Miličević je pravosnažno oslobođena u predmetu “Respiratori”.

“Sve ovo što slušamo oko imenovanja i vladinih ranije je dokaz još jedne laži pogotovo mog razočarenje u kolege SDP-a koji su govorili da će na ovakva mjesta pružiti priliku mladim, kompententim i obrazovanim ljudima koji će biti nova snaga da ne odlaze. A mi stalno stare, istrošene mozgove stavljamo na mjesta gdje treba voditi ozibljne procese. To je samo potvrda da rade ono što su spočitavali onima prije njih. Rade stvar koje su korak u jedna bezdan”, rekla je poslanica Alma Kratina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare