Jesu li oni koji pijacu u Trebinju obnavljaju stranim sredstvima – strani agenti? (FOTO)

Vijesti 03. okt 202311:56 0 komentara
N1

U Narodnoj skupštini Republike Srpske nekoliko udruženja, Helsinški parlament građana, Restart Srpska, Radnički pokret, ali i poslanik Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić predali su nacrt zakona o agentima stranog uticaja, koji tretira i Vladu RS i njene institucije koje dobijaju i koriste novac iz inostranstva.

“U Trebinju je otvorena nova pijaca koja je većinski finansirana sredstvima EU. S obzirom na licemjerje vlasti, predali smo nacrt zakona o javnosti rada svih… Ne možete napraviti bračni ugovor u kojem će žena moći da vara, a muž neće, ne mogu jedni biti agenti, a drugi ne. Pod agentom stranog uticaja ovim nacrtom smo naveli udruženja, javna preduzeća, javne službe, organe RS, ali i fizička lica koja imaju veze sa ovim organima”, između ostalog je naveo mladi poslanik Đorđe Vučinić.

Iz Restarta poručuju slično.

“Oni su ( op. a. nosioci vlasti) elementi koji dobijaju najviše inostranog novca, to ćete vidjeti kada izađemo ispred i pokažemo materijal koji nam nisu dali da pokažemo u NSRS”, rekao je Stefan Blagić iz Restarta.

I iz Helsinškog parlamenta poručili su da se bore protiv diskriminacije i nejednakog pristupa, pa su zbog toga predložili ovaj nacrt.

NSRS je izglasala u prvom čitanju zakon o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija u kojem se nevladine organizacije označavaju kao ‘strani agenti’.

N1
N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!