Jesu li Vučić i Dodik Svesrpskim saborom maskirali ‘Srpski svijet’ u praksi?

Vijesti 15. jun 202415:25 0 komentara
N1

Eksplozija bi! Sa obje strane Drine. Nakon Svesrpskog sabora. Šta se krilo iza svega? Da li maskirani 'Srpski svijet' u praksi ? Produbi krizu u BiH. Ako dublje, uopšte, može biti. Njeni kreatori i vladari – Vučić i Dodik. Raspojasaše se. Pređoše sve granice. Vučić tumačio Dejton, miješao se u unutrašnje stvari druge države. Dodik, s korbačem, tražio smjene u vlastitoj, suverenoj državi ! U vlasti kojom i on vlada. Šta može biti kraj svega?

Crkveno- državni događaj, Svesrpski sabor u Beogradu. Šta se, zapravo, skriva iza zapisanog u Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda ?

Rečeno -‘ nema rastakanja Bosne i Hercegovine’. No, da li je to i istina zapisanog ?
Slavilo se sve i specijalnim pjesmama i spotovima u Srbiji. Slavila se ‘Srbija i Srpska’, na nacionalnoj frekfenciji- Pinku, nakon sabora. Budila se nacija uz ‘komandanta’, bili ‘svi ko jedan, brat za brata’?

Uslijediše reakcije iz BiH. Od šefa Predsjedništva BiH, ali i šefa diplomatije. Kriv je Vučić, Dodik je samo solista. Dok je Vučić objašnjavao solisti ‘naučni rad’ Bećirovića. Sve se vrtilo u krug.

‘ Velika Srbija reinkarnisana je, priprema se novi sukob, sve su generalske prijetnje Vučića ‘- oštro su reagovali Bećirović, Komšić, Konaković.
A onda eskalacija. Predsjednik Srbije svađao se sa Amerikancima, koji upozoriše da su zaključci sabora- antidejtonski ! Uslijedio je verbalni okršaj- Vučića i Marfija.

Kao kratka pauza, u ovoj opasnoj priči bi nevjerovatna reakcija Dragana Čovića. Optimistično, nego kako. Pozva na novi spoj koalicije- valja spriječiti totalni kolaps vlasti. Ali, njegov prijatelj postavi uslove. Zatraži smjene . Lagumdžije, Konakovića i Bećirovića. Na kraju, bar za sada, sve se zaokruži neistinom Dodika. Ili tendencijom: ‘Republika Srpska je država’ ?

I to nije sve. Detalje pogledajte sutra u Tački na 7, sa Suzanom Stambol.

Od 9 časova ujutro ili poslijepodne od 17,15 časova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!