Još nema informacija da je u Turskoj stradao neko od državljana BiH

Vijesti 06. feb 202308:45
REUTERS/Khalil Ashawi

Još nema informacija da je među poginulim ili povrijeđenima u razornom zemljotresu u Turskoj neko od državljana iz Bosne i Hercegovine, rečeno je za N1 iz ambasade BiH u Turskoj.

Kako su nam rekli, u toku je traganje za nestalima i spašavanje povrijeđenih te je još rano govoriti o tome da li je među povrijeđenima ili poginulima neko iz BiH.

Istakli su i to da će više konkretnijih informacija biti poznato kasnije te da se također zbrajaju i ogromne materijalne štete koje su pričinjene.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković potvrdio je istu informaciju rekavši da mu je ambasador BiH u Turskoj Adis Alagić rekao da još nema podataka da li je neko od građana BiH stradao ili povrijeđen u zemljotresu.

Podsjetimo, jutros je prema lokalnom vremenu u 4:17 sati jug Turske pogodio razoran zemljotres jačine 7,8 stepeni po Richteru u kojem je, prema posljednjim zvničnim informacijama, poginulo više od 500, a povrijeđeno blizu 3.000 ljudi.

Više od 500 mrtvih u Turskoj i Siriji nakon razornog zemljotresa

Riječ je o žrtvama u Turskoj, ali i Siriji koja je također pogođena zemljotresom u velikoj mjeri i u kojoj je stotine poginulo, a pričinjena ogromna matrijalna šteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar