Još traje istraga protiv Diane Kajmaković

Vijesti 14. okt 202212:51 0 komentara
N1

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH još provodi istragu protiv zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva BiH Diane Kajmaković, potvrđeno je Srni u VSTS-u.

“O odluci Kancelarije disciplinskog tužioca u pogledu pokretanja disciplinskog postupka pred disciplinskim tijelima VSTS BiH, javnost će biti obaviještena po okončanju istrage”, rekli su u VSTS-u.

Pokrenuta disciplinska istraga protiv tužiteljice Diane Kajmaković

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTS-a BiH pokrenula je disciplinsku istragu protiv Kajmaković prošle sedmice nakon što je Tužilaštvo BiH glavnom disciplinskom tužiocu Aleni Kurspahić dostavilo dokumentaciju koja se odnosi na Kajmaković.

Istraga je pokrenuta nakon što su 26. septembra SAD uvele sankcije Diani Kajmaković uz objašnjenje da je smatraju odgovornom za korupciju ili saučesništvo u korupciji, te “potkopavanje demokratskih procesa ili institucija na zapadnom Balkanu”.

Iz Ambasade SAD u BiH saopšteno je tada da je kancelarija za kontrolu imovine stranaca /OFAK/ Ministarstva finansija SAD na listu uvrstila Kajmaković kao flagrantan primjer korumpiranog tužioca BiH povezanog sa kriminalnim organizacijama.

Vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanko Kajganić je nakon toga poručio da će se tražiti svi dokazi o navodima koje su objavile SAD.

Kajmaković je nedavno bila jedan od kandidata za glavnog tužioca Tužilaštva BiH, ali je VSTS donio odluku da je isključi iz procesa odabira.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!