Juratović: Srbima na Kosovu je dosta solidarnosti RS-a i Srbije

Vijesti 28. jun 202314:09 0 komentara
N1

Zatupnik SPD-a u njemačkom Bundestagu Josip Juratović komentarisao je za N1 podršku Narodne skupštine Republike Srpske predsjedavajućoj Predsjeništva BiH Željki Cvijanović.

Željka Cvijanović je dobila podršku dvotrećinske većine za veto kojim je štetnim po vitalni interes Republike Srpske proglašen Zaključak za hitno usvajanje Sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu.

Iako je je sporazum o slobodi kretanja potpisan u sklopu Berlinskom procesa, ovaj veto na odluku je presedan, kaže Juratović.

“Ako se u Berlinskom procesom to dogovoreno, to se mora poštovati. Veto stavljati na procese koji su neophodni za razvoj BiH i regije, da države između sebe surađuju i jačaju međusobni odnos, je nerazumljiv. Ne znam zbog čega to”, kaže.

NSRS i Željka Cvijanović su, kako kažu, to uradili zbog solidarnosti sa Srbima koji žive na Kosovu i koji trpe represiju Vlade u Prištini. Ovim činom na neki način “kažnjavaju” građane Kosova da mogu putovati Zapadnim Balkanom samo sa ličnom kartom.

“RS je dio BiH i odgovorna je za tu budućnost i odnos BiH sa susjednim zemljama. Što se tiče solidarnosti sa Srbijom tu ništa ne pomažu. Srbima na Kosovu je dosta te solidarnosti RS i Srbije jer time prikrivaju svoje unutrašnje probleme, a tih njihovih problema unutrašnjih je njima na vrh glave”, kaže Juratović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!