Kantonalni sud u Zenici odbio odrediti pritvor Voloderu, Nikoliću i Zeliću

Vijesti 12. sep 202407:38 0 komentara
Autoceste FBiH

Kantonalni sud u Zenici je odbio prijedlog Tužilaštva ZDK za određivanje pritvora Marijanu Nikoliću, Elmedinu Voloderu i Borisu Zeliću.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio Voloderov advokat Nermin Vila navodeći kako je ovo očekivana i jedina moguća odluka.

– Prihvaćeni su argumenti i činjenice odbrane i proces će ići zakonitim tokom – dodao je Vila.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saopćeno je.

Ročište za određivanje pritvora osumnjičenima održano je večeras. Faktor je u toku dana pokušavao dobiti odgovor od Kantonalnog suda o terminu ročišta, međutim, ni na naše pozive, niti na upit nismo dobili odgovor.

Uhapšeni u akciji “Landfill”

Podsjetimo, specijalna jedinica Federalne uprave policije (FUP) izvršila je pretres kuće bivšeg direktora Autocesta Federacije BiH Elmedina Volodera u Sarajevu u okviru operativne akcije pod nazivom “Landfill” zbog sumnje u izvršenje nekoliko koruptivnih krivičnih djela prilikom izgradnje dionice autoputa.

Akcija je povezana s bivšom upravom Autocesta Federacije BiH, određenim malverzacijama u proteklom periodu na dionici autoputa kod Žepča, a koje su u vezi otkupa zemljišta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!