Kao da sutra ne postoji: Užurbana gradnja u Banjaluci, pitali smo gradonačelnika zašto?

Vijesti 19. jul 202415:25 0 komentara
N1

Radovi u Banjaluci u punom su jeku - bageri i radnici, bez obzira na visoke temperature na svakom su ćošku. Izborna je godina. Užurbano se radi, a 6. oktobar sve je bliži.

Najnovija traka koja označava početak radova u Banjaluci postavljena je na Kupusištu. Gradi se “Ćirilični park” za koji su privrednici mogli kupiti slovo po cijeni od 8.500 maraka kako bi pomogli ovaj projekat. Od priče da će umjesto parka ipak biti višespratnica se odustalo. No, skupštinska većina ne odustaje od optužbi da se dešava betonizacija Banjaluke.

Pitali smo gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića zašto toliko žuri?

“Banjaluka je 20 godina imala stagnaciju i mnogo smo zakasnili za evropskim i svetskim gradovima. To vam je kao kada idete autoputem i trebate sa stignete na jednu destinaciju, drugi su mnogo ispred vas, ne možete se više ni kretati istom brzinom kao oni, ako želite da stignete zaostatak, morate se kretati mnogo brže. E upravo u toj želji da se krećemo brže, da stignemo taj zaostatak, počeli smo izgradnju parkova i mostove i šetališta” rekao je Stanivuković za N1.

Fokus je uglavnom na zelenim površinama.

Gradi se i Park knjige kod Narodnog pozorišta, Park oslobođenja na mjestu nekadašnjeg kina “Kozara”, park posvećen Tvrtku I Kotromaniću u kružnoj raskrsnici kod Kastela, kao i veliki park kod “Delte”. Sve bi trebalo da bude završeno u roku od naredna dva mjeseca. Na jesen, tik pred izbore.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!