Karić uručila Zahvalnicu Grada Sarajeva hrabrim vatrogascima koji su spasili dvogodišnjaka s prozora na 6. spratu u naselju Grbavica

Vijesti 16. jul 202420:21 0 komentara
Grad Sarajevo

Gradonačelnica Benjamina Karić uručila je danas Zahvalnicu Grada Sarajeva hrabrim pripadnicima Kantonalne uprave CZ i Profesionalne vatrogasne jedinice KS – Drugi vod. Zahvalnicu je primio Muhamed Duran, koji je zajedno sa svojim kolegama spasio dvogodišnje dijete s prozora šestog sprata zgrade u naselju Grbavica.

Nevjerovatno brzom i hrabrom reakcijom vatrogasaca, spriječena je moguća tragedija.

„Ponosna sam na njihovu nesebičnu predanost poslu. Želim se zahvaliti komšijama koji su pozvali vatrogasce i po ko zna koji put pokazali da je komšija poput porodice“, istakla je gradonačelnica Karić.

Pročitajte još>> Emotivna ispovijest sarajevskih vatrogasaca koji su spasili dijete (2) s prozora, ali i njegovu sestru (4): Strah, šok i suze

Kazala je da ju je kao majku malog djeteta, potresla informacija da je samohrana majka bila prinuđena ostaviti djecu kako bi radila, te je pozvala nadležne institucije da zajedno sa Gradom Sarajevom pomognu ovoj porodici.

Podsjetimo, N1 je objavio priču o dramatičnom događaju koji se dogodio u subotu. Žena koja se nalazila u parku u blizini zgrade u kojoj se sve dešavalo, ugledala je dijete koje stoji na vanjskom dijelu prozora na 6. spratu, saznaje N1. Odmah je pozvala policiju i hitnu pomoć. Na mjesto događaja (koje nećemo objavljivati radi zaštite maloljetne djece) brzo su stigli policijski službenici, vatrogasci i ekipa Hitne pomoći. Dijete je stajalo na prozoru 6. sprata.  Kada su provalili u stan, uslijedio je šok jer je tu bila i njegova četverogodišnaj sestra. Bili su sami u stanu. Majka je uhapšena. Cijelu priču pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!