Kees van der Weide za N1 o smjeni Tadić: Izuzetno hrabra odluka VSTV-a

Vijesti 24. sep 202117:33 5 komentara
LinkedIn

Nizozemski sudija i savjetnik u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine Kees van der Weide kazao je za N1 kako smatra da je "izuzetno hrabra odluka VSTV-a" komentarišući smjenu glavne tužiteljica Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

“Smatram kako je ovo izuzetno hrabra odluka VSTV-a. Nadam se da će ovo biti presedan i odluka koja govori da će na kršenje integriteta biti odgovoreno najvećim kaznama – politikom nulte tolerancije”, istakao je za N1 van der Weide.

Ova odluka stavlja veliki pritisak na panel žalbenog postupka u slučaju protiv glavne tužiteljice BIH. Dobro je što ovaj pritisak postoji“, dodao je.

Podsjetimo, drugostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine potvrdila je odluku o smjeni glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić. Njene žalbe su odbijene kao neosnovane i potvrđena je odluka Prvostepene komisije.

Izrečena joj je disciplinska mjera: Premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare