Kenela Zuko se izvinila za istup na skupu SDA u Vogošći: Žao mi je što su moje poruke tako protumačene

Vijesti 29. sep 202413:01 1 komentar
Fena

Predsjednica organizacije Žene SDA i zastupnica te stranke u Federalnom parlamentu Kenela Zuko javno se izvinila za svoj istup u Vogošći ističući da joj je iskreno žao jer su njene poruke "protumačene na način koji može biti uvredljiv za Vogošćane i naše sunarodnjake iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine".

U saopćenju za javnost istakla je da je njen dosadašnji angažman bio u znaku podrške povratničkim zajednicama, posebno ženama i šehidskim majkama, te da se to neće promijeniti.
– Svi građani Vogošće su jednaki. Struktura stanovništva naše općine odražava tragičnu, ali ponosnu prošlost našeg naroda i naše domovine. Jedinstvo u nastojanju da živimo bolje, nadilazi sve naše parcijalne sklonosti i identitete.
Bez traženja opravdanja, bez potrebe da prebacujem krivicu, ili umanjujem težinu izrečenog, vođena ljudskim razlozima, iskreno i duboko izvinjenje upućujem svim mojim sugrađanima, ali i drugima koje je povrijedila moja nespretno formulisana izjava – saopćila je Zuko.

Zuko je podsjetimo u svom predizbornom govoru hvaleći svoju stranku kazala da su se Bošnjaci u Srebrenici i Bratuncu vozili konjskim kolima, te da je u dijelu općine Vogošća sve izgrađeno zahvaljujući SDA.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare