Kešo, Čengić i Nenad Čanak u Danu uživo

Vijesti 20. jun 202412:43 0 komentara
N1

U današnjem izdanju Dana uživo pratimo sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH, kao i zaključke sa dvodnevnog zasjedanja PIC-a koje će prezentovati visoki predstavniku u BiH, Christian Schmidt. Zasjeda i Kolegij NSRS, kao i Vlada RS na čijem dnevnom redu bi se mogao naći i "sporazum o mirnom razdruživanju". Govorimo i o protestu zdravstvnih radnika u Kantonu Sarajevo. Donosimo i vijesti iz regije. U Cetinju eksploziji bombe više poginulih i povrijeđenih. Pratimo i Evropsko prventvo u nogometu. Tu su i vijesti iz svijeta koje donosi urednik vanjske politike na N1 Esmir Milavić.

Zasjeda Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Na dnevnom redu, između ostalog, je prijedlog za smjenu državnog ministra sigurnosti Nenada Nešića koji je u parlamentranu proceduru uputio Klub zastupnika SDA. O ovome, ali i tome da li trebaju biti smanjenje nadležnosti OHR-a, zašto pred zastupnicima nema važnih reformskih odluka, koliko državna koalcijia može još napraviti na EU putu BiH, razgovaramo sa Safetom Kešom, zastupnikom SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

I dalje se analiziraju posljedice i poruke sa nedavno održanog Svesrspkog sabora. Kakvi su njegovi dometi, šta poruke iz Deklaracije znače za BiH, ali i cijeli region? Do kada će Dodik govoriti o “mirnom razdruživanju”? Diktira li Putin odnos Dodika i Vučića i kakav je uticaj Rusije u BiH? Kakvu poruku SPC šalje Kačavendinim odlikovanjem? U Dan uživo razgovaramo sa Nenadom Čankom, bivšim liderom Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Turistička sezona u Sarajevu u punom je jeku. Kao najposjećenija destinacija je Opština Stari Grad. O ponudi za posjetioce, kao i završenim, ali i najavljnim projektima razgovaramo sa načelnikom ove opštine Irfanom Čengićem. Nezaobilazne su i političke teme. Pitamo ga o odnosima unutar SDP-a BiH, lokalnim izborima…

Sedmi je dan Evropskog nogometnog prvenstva. U prvom meču dana sastaju se Slovenija i Srbija. Uživo smo u Banjoj Luci. Donosimo atmosferu iz parka Mladen Stojanović gdje je upriličeno praćenje ove utakmice.

U Danu uživo od 16:15 sa vama Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!