Klitschko: Probudite se, ovo se dešava sada i vi ćete biti sljedeći

Vijesti 28. jun 202219:55 > 19:59 0 komentara
Vitali Kličko (SERGEI SUPINSKY / AFP)

Ukrajina je u fokusu NATO samita, a na otvaranju medijima se obratio član teritorijalne odbrane Ukrajine Wladimir Klitschko.

Poručio je da se u Ukrajini dešava ratni zločin koji se ne može nastaviti u 2022 godinim

Nakon svih iskustava s Prvim i Drugim svjetskim ratom, to ne može biti realnost. Probudite se, ovo se dešava sada i vi ćete biti sljedeći. Za tren oka ovo će pokucati i na vaša vrata. Kako je to ruska propaganda objavila: nastavićemo. Mnogo je grešaka napravljeno time što je dopušteno šta god je zamislio um bolesnog čovjeka, da se ponovno izgradi Sovjetsko carstvo, da se ponovno izgradi nešto što ima veze s evolucijom. Evolucija se mijenja. Rusija jednostavno ide unazad. Nema napretka i upravo ovaj rat blokira evoluciju. Čovjek se mijenja.“ kazao je.

Klitshcko smatra da samo jedan čovjek može zaustaviti ovaj rat.

Predsjednik Putin može zaustaviti ovaj rat odmah. Ovaj će rat dovesti do teških posljedica, ne samo po Ukrajinu i slobodan svijet, nego i Rusiju. Rusija će samu sebe kao zemlja, glede razvoja, baciti unazad. Napredak će biti zaustavljen. Postoji međunarodni zakon koji se mora poštovati. Vjerujem da, u prošlosti kada je Ukrajina potpisala nezavisnost i suverenost svojih granica, gdje je i Rusija bila dio toga i gdje je dala garanciju za suverenitet granica Ukrajine, da se to mora vratiti tamo gdje je i bilo.“ rekao je.

Bivši bokserski prvak, a sada član teritorijalne odbrane Ukrajine smatra da se rat u Ukrajini mora zaustaviti jer bismo onda eventualno mogli svjedočiti novom svjetskom ratu.

To se ne smije desiti i hajde da to zaustavimo u Ukrajini. Ne smijemo samo promatrati, donositi dogovore koji nemaju smisla. Nasilnik je nasilnik i samo je jedan način da se on zaustavi.“

A Rusija je nasilnik, zaključio je Klitshcko.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!