Klizište na UKC RS prijeti roditeljskoj kući?

Vijesti 22. jul 202216:42 > 16:55 0 komentara
N1

Zbog klizišta koje se pokrenulo uz gradilište garaže Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) iz Gradske uprave Banjaluka traže hitnu reakciju Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske.

“Tražimo da republička inspekcija hitno reaguje kako bi se zaustavilo širenje provalije”, rekao je Bojan Kresojević gradski menadžer Banjaluke ističući da su predstavnici grada bili u obilasku gradilišta na kojem nisu zatekli nikoga od nadležnih organa.

“To je projekat koji košta previše narodnog novca u trenutku u kojem nemamo uslove za liječenje. To nije bezbjedno za građane. Sada je krajnji trenutak da republička inspekcija reaguje i preduzme radnje da se zaustavi širenje klizišta”, rekao je Kresojević.

N1
N1
N1
N1
N1

Pukotina koja je nastala rezultat je loše urađenog portpornog zida, rekao je Siniša Štrbac ovlašćeni potpisnik u gradskom Odjeljenju za inspekcijske poslove i komunalnu policiju.

“Apelujem na nadležne da hitno angažuju vještake građevinske struke kako bi utvrdili da li je ugrožen objekat Udruženja Iskra”, rekao je Štrbac.

Otvorila se zemlja pored UKC RS: Bagerom podbočili zid da se ne sruši

Inače, u Gradskoj upravi tvrde kako su im se obratili upravo predstavnici Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti Iskra sa zahtjevom za hitnu procjenu bezbjednosti boravka djece u roditeljskoj kući smještenoj tik uz klizište.

U tom zahtjevu navodi se kako su stanovnici roditeljske kuće tokom vikenda čuli zvuk sličan eksploziji i nakon nekog vremena uočili veliku pukotinu u gornjem dijelu dvorišta roditeljske kuće koji graniči sa parcelom na kojoj se izvode građevinski radovi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!