Kod Teočaka otkrivena veća skupina migranata

Vijesti 06. maj 202109:00 1 komentar
Mapio.net

Na području Teočaka otkrivena je veća skupina od 18 krijumčarenih migranata afro-azijskog porijekla u okviru aktivnosti Granične policije Bosne i Hercegovine i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) a u koordinaciji sa dežurnim tužiteljem Tužiteljstva BiH.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, dao je instrukcije policijskim djelatnicima, da izvrše pretrese i prikupljanje dokaza, u dokumentiranju ovog kaznenog djela, a osumnjičeni državljanin Pakistana, bit će predati dežurnom tužitelju koji će ispitati osumnjičenog te odlučiti o daljnjim aktivnostima.

Istragom u predmetu obuhvaćen je i jedan državljanin BiH, koji je pronađen sa skupinom migranata.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Pakistana, te će biti predati u daljnju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog za kazneno djelo krijumčarenja osoba, dežurni tužitelj donijet će odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizira aktivnosti koje se odnose na procesuiranje kaznenih djela krijumčarenja migranata, u gradovima i područjima diljem Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare