Koga će još svezati “crna kravata”? Miletić: Stranci se ne petljaju gdje nema krupnih riba, i sam naziv akcije je indikativan

Vijesti 24. apr 202421:43 2 komentara

Influenseri, poduzetnici, doktori, čelnici agencija koji bi morali brinuti o sigurnosti svih nas...da li će akcija koja je rezultirala pozamašnom listom uhapšenih stati 'samo' na tome? Pitali smo to i nekadašnjeg prvog čovjeka Federlane uprave policije, a sadašnjeg državnog delegata Zlatka Miletića.

“Ako se do kraja bude radilo na ovom predmetu, ovo neće stati na ovim ljudima sto posto. Meni je indikativan taj naziv ‘Crna kravata’. Vjerovatno će ganjati nekoga ko nosi crnu kravatu”, naslućuje Miletić.

Na to ga upućuje i učešće stranih agencija u ovom slučaju, koje, kako kaže, nikada ne učestvuju u onome gdje “nema krupnih riba”.

“Ovi sada samo su izvršioci u tom poslu koji se iza brda valja”, rekao je, dodajući da – visokog kriminala nema bez visoke politike.

No, o kome se radi u ovom slučaju?

“Dodik i Čović su nositelji organizovanog kriminala u BiH godinama. Oni su simbol ovoga o čemu govorimo. O Trojci ne znam, ali s obzirom na to kako se ponašaju snishodljivo i kako im izlaze u susret, počinjem sumnjati da i oni sa njima trguju interesima”, naveo je.

A, koliko se njih iz aktuelnog slučaja eventualno može vezati za prehodnu garnituru vladajućih, tačnije vrh SDA?

“Ovaj predmet počeo se ‘valjati’ 2016. godine. Veći dio njih koji se javljaju sada u eter bili su dio SDA. Međutim, ovdje više zabrinjava što se policijski službenici izlažu mobingu svojih starješina kada počnu da se bore protiv kriminala, sve se čini da ih se ukloni”, saopštio je Miletić.

Opširnije o Miletićevom stavu o ovom slučaju možete čitati i OVDJE. Tokom Pressinga u više navrata je naglasio svoj stav da će aktuelna akcija dovesti daleko, čak i do pojedinih političara.

Narko dileri imaju i po 40 nekretnina u Sarajevu, a pojedini policajci vozni park kao u Miamiju

Problem je i veliki broj narko dilera koji kupuju nekretnine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

“Neki od njih ih imaju i po 30 ili 40. Niko ovdje ne propituje tu imovinu, niti one koji prave investicije za takve građevine. Postavlja se pitanje odakle novac – odakle policajcu vozni parka kao da je u Miamiju? Odakle pojedinim tužiocima po sedam ili osam nekretnina u Sarajevu?”, upitao je – naglašavajući da je naročito indikativno što svaka politička partija ‘dovodi svoje ljude’.

Zato, hapšenja političara, kaže, očekuje sa i bez ovog predmeta, ali apeluje da se poseban osvrt mora staviti i na sve dijelove BiH, a onim poštenim u svim istitucijama pružiti maksimalan oslonac, gdje će biti potrebna i podrška međunarodne zajednice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare