Kojović za N1: Mi smo pod ogromnim pritiskom

Vijesti 15. feb 202118:22 > 20:3321 komentara

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke i poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, rekao je danas za N1 da su vijećnice Naše stranke u Mostaru pod ogromnim pritiskom posljednjih dana.

Poručio je da je pritisak posebno izražen bio u protekla 24 sata.

”Mi smo stvarno u prethodnih par sedmica, a posebno u posljednja 24 sata pod ogromnim pritiskom. Ja sam ponosan na naše vijećnice. Naša stranka je prinicipijena, Irma Baralija je najzaslužnija za izbore, nudi novu viziju, aliu nije bilo sluha za te ideje”, rekao je Kojović.

Zašto HDZ nije prihvatio prijedlog o rotiranju gradonačelnika?

”Prihvatio bi neko ko razmišlja o Mostaru malo duže. Ko razmišlja o odlukama za koje je potrebno 2/3 glasova. Taj bi prihvatio taj dogovor. HDZ nije prihvatio taj dogovor i on je za to propao”, ocijenio je gost Dana uživo.

O odnosu s SDP-om nakon događaja u Mostaru…

”Ovo je udar na BH blok, ali ja sam odlučan da radim sve da taj udar nema implikacije na druge srredine. Mi ćemo se držati svih odluka”, poručio je.

Mario Kordić iz HDZ-a BiH novi je gradonačelnik Mostara. Tako su odlučili delegati na sjednici Gradskog vijeća koja je održana danas. Glasanje je bilo tajno, a prvi pokušaj izbora, i to javnim glasanjem, poništen je zbog kršenja Statuta.

Tek u trećem krugu glasanja Kordić je dobio prostu većinu od 17 glasova koja mu je garantovala poziciju prvog čovjeka grada na Neretvi. Njegov protukandidat iz Koalicije za Mostar Zlatko Guzin imao je 16. Nevažeća su bila dva glasa.

Komentari

Vaš komentar