Kojović za N1: Nepametna izjava Konakovića, loša i nepromišljena

Dan uživo 29. mar 202117:47 > 18:26 21 komentara
N1

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović rekao je danas za N1 da je izjava Elmedina Konakovića, lidera Naroda i pravde, o Jasminu Ademoviću ''kao genetski predodređenom'' - bila loša i nepametna.

Lider Naše stranke ocijenio je da Konakoviću takva izjava nije trebala.

”Loša izjava, nepromišljena i nepametna, razumijem šta je gospodin Konaković htio da kaže, ali je to rezultat jedne nepromišljenosti, načina na koji reaguje u medijima. Nismo reagovali, ako treba da reagujem sada. Mislim da je loša, nepametna i nepromišljena izjava”, rekao je Kojović za N1.

Dodao je da je potresen odbijanjem Bogića Bogićevića da prihvati funkciju sarajevskog gradonačelnika uz napomenu da SDP ima nekoliko kandidata za ovu poziciju.

”Ne bih se upuštao u to, znam da postoji nekoliko imena. Neka imena dolaze iz reda srpskog naroda, neka iz reda ostalih. Ne mislim da ćemo mijenjati ljude koji su izabrani, predloženi, kandidovani. Mislim da će SDP izaći s prijedlog”, dodao je on.

Zašto na prvoj sjednici nije došlo do izbora Bogića Bogićevića?

”To je i za mene veliko pitanje. Meni bi bilo neprijatno i iznijeti vrstu obrazloženja smo dobili. Nisu razumijevali proces koji je propisan statutom. Ja nisam u stanju da ulazim u glave drugih ljudi da vidim šta se dogodilo. Ono što ja znam što vam mogu iz iskustva reći kada je u prethodnom sazivu biran gradonačrelnik bila je većina od 16 vijećnika koji su trebali izglasati Sabinu Ćudić”, dodao je uz pojašnjenje da su tada stavovi promijenjeni u svega nekoliko sati.

Zašto je odbio razgovor s Abdulahom Skakom?

”Zvao me da pijemo kafu, meni ne pada napamet. Ako ima neko zvanično da razgovara neka pošalje dopis kao što i mi šaljemo. Ne znam o čemu bih razgovarao s gospodinom Skakom. Imamo 18 glasova i više”, rekao je on.

Komentarisao je odnose u koaliciji, procese u Našoj stranci i ostale aktuelne teme.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare