Kome smeta Dodik, a kome drveće? (VIDEO)

Vijesti 08. feb 202419:54 0 komentara
F.Z./N1

Amerikancima i Britancima navodno smeta Milorad Dodik. To kaže državna parlamentarka Dodikove stranke, Sanja Vulić. Tvrdi Dodiku se sprema atentat.

Panjevi ostali iza posjećenih stabala ispred Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine u očima državne parlamentarke, razlog su za strijepnju i pitanje: “Kome je to drveće smetalo? Očito nekom ko bi da pošalje nekog od nas na onaj svijet. Ne kažu lovci bez razloga “bistar ti pogled”. Pitanje je ko i kakve snajpere sprema, pitanje je ko će biti sljedeći Gardović. Mi imamo određene informacije iz krugova američke ambasade da se predsjedniku Dodiku sprema atentat.”

A razlog za mračne planove je, kaže, Dodikova zaštita imovine Republike Srpske i rudnih bogatstava koje bi stranci, posebno Britanci i Amerikanci navodno da uzmu, a koje im Dodik, navodno ne da.

Kako god, saznanje o pripremama atentata javno je izgovoreno i izazvalo je lavinu reakcija, u prvom redu Dodikovih bliskih saradnika koji su u drugi plan stavili događaj na kojem su se pojavili – Balkan Solar Summit – i to izjavama koje su na tragu Vulićeve. S druge strane, prvi ljudi entitetskih institucija zaduženih za bezbjednost, pa i predsjednika Republike Srpske, izjave o pripremama atentata ne potvrđuju operativnim saznanjima.

Iz Ambasade SAD kratko su poručili: “Ovi navodi su apsurdni, potpuno neutemeljeni i neodgovorni.”

Ispred Palate u kojoj je kabinet predsjednika Republike Srpske nama nikakvih vanrednih mjera koje bi upućivale na ugroženu bezbjednost predsjednika. Tako nije bilo kada se posljednji put govorilo o Dodikovoj bezbjednosti kada je MUP u aprilu 2022. saopštio kako je od partnerskih agencija dobio informacije o njegovoj ugroženosti. U to vrijeme Dodika, koji je bio član Predsjedništva BiH čuvala su dva despota sa ikonama Sv. Save i Sv. Vasilija Ostroškog.

Opširnije u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!