Komšić i Azmi: Dužni smo svakodnevno pričati o onom što se dešavalo u Srebrenici

Vijesti 29. sep 202114:52 1 komentar
Foto FENA/Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je danas s predsjedavajućim organizacije "Remembering Srebrenica" iz Velike Britanije Waqarom Azmijem o utiscima i utjecaju koji je imala online-komemoracija povodom 26. godišnjice genocida u Srebrenici, ali i drugim aktivnostima te organizacije koje doprinose očuvanju istine o onome što se dešavalo u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući organizacije “Remembering Srebrenica” zahvalio je Komšiću na njegovom učešću tokom online-komemoracije i aktivnoj podršci, ističući da njegovi jasni stavovi i borba za pravdu i jednakost svih građana imaju pozitivan uticaj na bosanskohercegovačku zajednicu u Velikoj Britaniji, ali i društvo u cjelini.

Komšić je kazao da smo svi, kao dio civilizacijskog društva, dužni svakodnevno pričati o onom što se dešavalo u Srebrenici, kao i dešavanjima tokom Drugog svjetskog rata, zbog budućnosti i novih generacija koje dolaze.

Kao svjedoci mračne strane historije, naveo je, postoji konstantna obaveza da se o njoj govori i da se ne dozvoli da se takvo nešto ponovi.

Istakao je da svi zajedno moramo biti istrajni u borbi protiv fašizma, antisemitizma i svih drugih oblika netolerancije i diskriminacije u društvu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare