Komšić i Bećirović imali poruku za sve one koji će biti na vlasti

Vijesti 25. nov 202210:39 2 komentara
F.Z./N1

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine odao je počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva od 1992. do 1995. godine povodom Dana državnosti BiH.

Komšić je naglasio važnost Dana državnosti BiH te je prokomentarisao i uspostavu vlasti u našoj zemlji. Ponovio je da stranka čiji je predsjednik ne učestvuje u razgovorima o formiranju koalicija unutar osam stranaka sa HDZ-om te da kantonalni odbori imaju slobodu da na osnovu, kako je objasnio, principa formiraju vlade na tim nivoima.

Budućim “vlastodršcima” Komšić je poručio:

“Svi oni koji budu u prilici da vode ovu zemlju mislim da će morati biti jako jako mudri, morat će biti na koncu vrlo hrabri jer ono što vidimo i što ide ne samo u BiH nego u cijeloj regiji zahtjevat će ljude koji su sposobni i hrabri”, naglasio je Komšić.

Na kraju je istakao da “će se oni morati oduprijeti silnciima i politikama koje ovaj region vode ka nestabilnoj situaciji”.

Bećirović o značaju 25. novembra

Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH podsjetio je da su antifašisti u ZAVNOBIH-u pronašli tačku spajanja koja je i danas potrebna.

“Svi se u BiH moramo okrenuti izgradnji mira, stabilnosti  i ekonomskog razvoja”, naveo je Bećirović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare