Komšić: Nikada nećemo zaboraviti podršku koju je Bob Dole pružao BiH

Vijesti 05. dec 202118:53 0 komentara
Željko Komšić (F.Z./N1)

"Povodom smrti senatora Bob Dola, velikog prijatelja države Bosne i Hercegovine i njenih građana, upućujem izraze saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidenu i porodici preminulog", kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Odlazak senatora Dola veliki je gubitak za slobodu i demokratiju u cijelom svijetu, te posebno za nas u Bosni i Hercegovini. Nikada nećemo zaboraviti veliku podršku koju je senator Bob Dole pružao državi Bosni i Hercegovini u njenim najtežim trenucima i u vremenu borbe za njen suverenitet i teritorijalni integritet. Senator Bob Dole jasno je razlikovao one koji se bore za međunarodno priznatu državu i odmetnike od međunarodnog prava, i bio je jedan od najsnažnijih glasova o istini naše pravedne borbe”, dodao je u poruci saučešća Željko Komšić i zaključio:

“Zahvalni smo mu što je poslije agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu nebrojeno puta ukazivao na svu pogubnost destruktivnih politika unutar Bosne i Hercegovine koje su ugrožavale mir, sigurnost i prosperitet građana i države”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad