Komšić o kandidatu za člana Predsjedništva: Našao sam pogodnu osobu, mislim da može pobijediti

Vijesti 27. feb 202413:15 0 komentara
F.Z./N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, danas je nakon tribine posvećene Danu nezavisnosti BiH na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu odgovarao na pitanja studenata. Jedno od njih odnosilo se i na činjenicu da se za naredne opće izbore neće moći kandidovati za člana Predsjedništva BiH, te da li očekuje da će u toj utrci pobijediti kandidat HDZ-a BiH. "Ne mora značiti, ko to zna?", rekao je Komšić.

“Zašto niste spremili nasljednika?” – dio je pitanja studentice upućene Komšiću.

“Nemojte biti ubjeđeni da je to tako. Ostalo je još dvije i po godine do općih izbora, nemojte očekivati od mene da puno govorim o tom pitanju. Ali, vjerujte mi, da je to stvar o kojoj razmišljam. Mislim da sam pronašao pogodnu osobu. Ostaje mi samo da tu osobu ubijedim da krene u tom pravcu, mislim da može da pobijedi”, odgovorio je.

Inače, Komšić se studentima obratio povodom predstojećeg Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Okosnica govora bila je tvrdnja da se Bosna i Hercegovina vrti oko identičnih koncepata koji su doprinijeli stravičnim stradanjima i ratnim zločinima devedesetih, kao i niz pitanja na koja će morati odgovoriti isključivo građani kako bi se iskristalisao daljnji put i razvoj države.

Opširnije na linku ispod.

Komšićevo obraćanje studentima: Tražimo odgovore na ista pitanja kao i 1991. i 1992.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!