Komšićev savjetnik kritikovao Ivu Komšića: Opasni spin profesora

Vijesti 11. nov 202221:34 4 komentara
N1

Albin Zuhrić, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i novoizabrni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, kritikovao je bivšeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Ivu Komšića zbog izjave da je "konstitutivnost institucionalno osiguranje ravnopravnosti naroda".

Zuhrić je ocijenio kako Komšić “govori o spinovima, ali malo ih je opasnijih od njegovog da ako nemaš konstitutivnost, nemaš ni ravnopravnost”.

“To bi značilo da u EU ravnopravnosti nema nikako. Ja bih se prvi borio protiv građanske BiH da to znači da su Hrvati neravnopravni”, poručio je savjetnik člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Podsjećamo, Ivo Komšić u analizi za Autograf osporio je kritike na račun visokog predsatvnika Christiana Schmidta zaključivši kako u funkcionalnoj državi trebaju da budu izmireni etnički i građanski interesa, a patriotizam smatra privrženošću takvoj državi, a ne apstrakciji države.

“Bijes protiv visokog predstavnika ubrzo se preusmjerila na međunarodnu zajednicu, zapadne vrijednosti i posebno na hrvatski narod”, naveo je Komšić te dodao da negativna kampanja nije usmjerena na HDZ, što bi imalo smisla i opravdanja jer, kako kaže, ova stranka trideset godina radi na razgradnji BiH.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare