U četvrtak sjednica Predstavničkog doma FBiH

Vijesti 03. jul 202314:09 0 komentara
N1

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana u četvrtak 6. jula 2023. godine sa početkom u 11 sati. Ova informacija potvrđena je za N1. 

Naime, kako nam je rečeno sjednica je zakazana prije sat vremena. I svi zastupnici su obaviješteni o novom terminu. Sjednica će biti održana u četvrtak 6. jula 2023. godine  sa početkom u 11 sati.

N1

Podsjetimo, sjednica je trebala biti održana 21. juna. No, sjednica je u posljedni čas otkazana. Obrazloženo je da je sjednica otkazana zbog “neostavljanje uvjerenja o zamjenskim mandatima od strane CIK-a”.

Odgođena sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH: Poznato i zbog čega

Na sjednici se trebalo raspravljati o nekoliko ključnih tačaka. Između ostalog, na dnevnom redu nalazili su se zakoni iz energetskog sektora te izvještaji o izvršenju prošlogodišnjeg programa rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH, kao i veliki broj drugih bitnih tačaka.

Bitno je napomenuti da od 28. aprila više nije održana niti jedna sjednica Parlamenta FBiH. Tačnije, od momenta formiranje Vlade FBiH nije održana niti jedna sjednica.

Vladajuća većina imala je 51 zastupnika u Predstavničkom domu za imenovanje Vlade FBiH, ali dok se ne izvrši dodjela zamjenskih mandata oni nemaju potrebnu većinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!