Konaković o SDA-HDZ: Tužno vas je gledati, izgledate kao neki umorni bračni par

Vijesti 19. okt 202213:30 17 komentara
F.Z./N1

Elmedin Konaković, lider NiP-a i delegat Doma naroda Parlamenta FBiH kritikovao je vladajuće stranke SDA i HDZ kazavši kako ih je "tužno gledati" te da izgledaju "kao neki umorni bračni par koji se ne razvodi samo zbog imovine".

Naveo je kako proces izbora sudija Ustavnog suda FBiH najbolje oslikava i pokazuje stanje u FBiH i odnos koalicionih partnera koji je, kako kaže, najveća prepreka državi BiH i entitetu FBiH.

“Sve što ste jedni o drugima rekli – upravu ste. Tužno je gledati kako je vaš brak dugogodišnji onako bez ikakve ljubavi i emocija. Vas dvije najajče stranke u FBiH. Koliko štete proizvodi što jedne druge jedva gledate. Izgledate kao neki umorni bračni par koji se ne razvodi samo zbog imovine jer bi ta brakorazvodna parnica skupo koštala. Izgubili biste mnogo u smislu kontrole imovine koja nije čak ni vaš nego državna. I ne bi to sve bilo ni problem da to nema posljedice na život u ovoj zemlji iz koje svake godine, zbog vas ovakvih, ode 180.000 iz svih dijelova”, rekao je Konaković.

Istakao je kako je izbor suda sudija Ustavnog suda politička priča tamo gdje politike ne bi trebalo biti.

“Stalno nas tjerate da između dva zla biramo manje zlo. To građani ne zaslužuju. Vi ste neodgovorna vlast. Grehota će biti ako ta vaša ljubav prema imovini budu koncept upravljanja državom. Ovo je tužna slika realnosti BiH. Danas nema fulati Dom naroda, stigla naredba iz stranaka jer su dvije stranke zadovoljne izborom sudija Ustavnog suda”, poručio je Konaković.

Podsjetimo, delegati Doma naroda Parlamenta FBiH danas bi trebali potvrditi imenovanje sudija Ustavnog suda FBiH. Krajem augusta Marinko Čavara donio je odluku o imenovanju sudija Ustavnog suda FBiH: Ajša Softić, Mirko Miličević, Branimir Orašanin i Dubravko Čampara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare