Konaković reagovao na odluku o Gavrankapetanoviću: Lično ću podnijeti krivične prijave protiv Rimca i ostalih aktera

Vijesti 21. feb 202415:58 0 komentara
F.Z. / N1

"Ministar Rimac je negirao presude sudova u našoj zemlji u istom predmetu kroz koji je prošao prof.dr. Gavrankapetanović u Opštoj bolnici. Grubo je, svjesno, zanemario stav resornog kantonalnog ministarstva koje je poslalo tumačenje da je diploma fakulteta važnija od certifikata", poručio je ministar Elmedin Konaković uz najavu da će podnijeti krivične prijave protiv ministra Rimca i "svih drugih aktera" u vezi sa današnjom odlukom.

“Pogodovao je interesnim grupama koje se protive dolasku Gavrankapetanovića na KCUS. Podsjećam da je pobjegao i kod smjene Sebije Izetbegović sa mjesta direktorice KCUS, njegov posao morao je završiti premijer u skladu sa svojim nadležnostima”, dodao je Konaković u postu na Facebooku.

Poručio je da je tada bilo jasno da “Rimac nije došao da uvede red”.

“Tad je već bilo jasno da Rimac nije došao da uvede red, a da li je imao lični interes moraju utvrditi nadležni organi. Bodnaruk, Čerkez i još neki uposlenici su imali svoje prste u ovoj, slobodno je možemo nazvati, aferi. Već dugo vedre i oblače u ministarstvu, bez obzira ko je vlast”, dodao je i zaključio:

“Lično ću potpisati krivičnu prijavu odmah po povratku u BiH protiv svih aktera na čelu sa ministrom Rimcem”.

Podsjećamo, ministar zdravstva FBiH je odbio dati saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, čime se ovo imenovanje poništava obzirom da je propisano da je za imenovanje obavezna saglasnost federalnog ministra zdravstva. Ministar je naveo nekoliko razloga zbog kojih odbija dati suglasnost, kako iz formalnih, tako i iz meritornih razloga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!