Konaković se sastao sa glavnom tajnicom RCC-a Majlindom Bregu

Vijesti 02. feb 202317:23 0 komentara
Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas sa glavnom tajnicom Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) Majlindom Bregu.

U fokusu razgovara Konakovića i Bregu bila je aktualna politička situacija u BiH, put naše zemlje ka EU, regionalna suradnja i glavna područja djelovanja RCC-a.

Ministar vanjskih poslova BiH je tom prigodom istaknuo da je regionalna suradnja jedan od ključnih prioriteta vanjske politike Bosne i Hercegovine te da RCC, kao operativno tijelo Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), značajno pridonosi mnogim aspektima unapređenja regionalne suradnje. Pozdravio je potpisivanje Sporazuma o Zapadnom Balkanu bez roaminga koji je na snazi od 2021. godine kao i regionalnih sporazuma o mobilnosti na samitu u okviru Berlinskog proces u novembru prošle godine.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Glavna tajnica Bregu izrazila je nadu da će zemlje Zapadnog Balkana što prije okončati postupak ratifikacije potpisanih sporazuma kojima se omogućava putovanje uz ličnu kartu u regiji te međusobno priznavanje fakultetskih diploma i stručne spreme. Naglasila je da regionalni sporazumi, zajedno s njihovom provedbom, predstavljaju pozitivan korak prema provedbi Akcijskog plana zajedničkog regionalnog tržišta (CRM), ali i pripremi Zapadnog Balkana za jedinstveno tržište EU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!