Konaković sutra na sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU i zemalja Zapadnog Balkana u Luksemburgu

Vijesti 23. jun 202413:00 0 komentara
F.Z./N1

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sudjelovat će, na poziv visokog predstavnika EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepa Borrella, na sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU i ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana u okviru sjednice Vijeća za vanjske poslove EU (FAC), koja će se održati 24. lipnja 2024. godine u Luksemburgu.

Na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica EU i ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana razgovarat će se o suradnji i izazovima u vanjskoj i sigurnosnoj politici te postupnoj integraciji zemalja regije kada je riječ o usklađenosti sa Zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom EU.

Tijekom posjete Luksemburgu, a na marginama sastanka Vijeća za vanjske poslove EU, predviđeno je da ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković sudjeluje na prijemu koji za sudionike sastanka organizira veliki vojvoda od Luksemburga Henri, a potom i neformalnoj večeri koju priređuje ministar vanjskih poslova i vanjske trgovine Velikog Vojvodstva Luksemburga Xavier Bettel.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!