Konjic: Radnicima data obećanja, radnički neposluh i dalje na snazi

Vijesti 15. dec 202114:58 0 komentara
N1

Predsjednik Sindikata Opće bolnice Konjic Irfan Jazvin potvrdio je u razgovoru za N1 kako je nakon održanog sastanka u Poreznoj upravi u Mostaru dobio čvrsta obećanja kako će se njihov problem riješiti, te da će prema obećanjima radnicima naredne sedmice biti isplaćene plate.

“Nakon sastanka u Poreznoj upravi HNK-a sa direktoricom Amelom Vuko Begović iznesen nam je stav kako je došlo do blokade računa. Na tome se ne radi kako treba, dobili smo saznanja da su papiri preuzeti iz Opće/Opšte bolnice i Doma zdravlja Konjic kako bi se uradio diobeni balans. Navodno je angažovan dodatni tim porezne uprave gdje će raditi i preko vikenda kako bi se taj akt diobenog balansa što prije poslao u Federalnu poreznu upravu odakle imamo čvrsta obećanja da će se raditi na tome da zdravstveni radnici dobiju što prije svoje plate. U svakom slučaju plate neće biti isplaćene prije naredne sedmice”,  kazao je Jazvin.

Ovo su usmena obećanja, dodao je, ukoliko se to ne desi javnost će blagovremeno obavijestiti o svojim daljim koracima.

“U svakom slučaju do isplate plata radnici ostaju u radničkom neposluhu, kao i generalni štrajk dok ne dobijemo pravo rješenje, a to je deblokada računa”, naveo je Jazvin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!