Konzul: Sarajka zatražila pomoć u pronalaženju rodice u Turskoj

Vijesti 08. feb 202317:21 0 komentara
REUTERS/Stoyan Nenov

Konzulatu Bosne i Hercegovine u Istanbulu obratilo se nekoliko državljana BiH za pomoć nakon zemljotresa koji je pogodio tu zemlju, rekao je generalni konzul Siniša Mihailović.

Mihailović je rekao da se Konzulatu obratila žena iz Sarajeva koja nije mogla da stupi u kontakt sa državljankom BiH koja živi u Hataju, sa kojom je u srodstvu.

On je naveo da je Konzulat tražio sve podatke i da će se, čim ih dobije, obratiti organima Turske i vidjeti šta se dešava. “Nadamo se da je sve u redu”, istakao je Mihailović.

On je naveo da se Konzulatu obratila i državljanka BiH koja živi u Kahramanmarasu, gradu gdje je bio epicentar zemljotresa.

“Imala je humanitarni problem koji smo riješili posredstvom turskih humanitarnih organizacija i njihovih institucija”, rekao je Mihailović.

Zemljotres magnitude 7,8 stepeni Rihterove skale, sa nekoliko snažnih naknadnih potresa, pogodio je u ponedjeljak ujutru, 6. februara, dijelove Turske i Sirije.

Broj mrtvih u Turskoj dostigao je 8.574, dok su još 49.133 osobe povrijeđene, dok je u Siriji poginulo najmanje 2.500 ljudi.

Opširnije o tragičnim dešavanjima u Turskoj i Siriji, iz minute u minutu, čitajte na linku OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!