Korać, Dizdarević, Uk i Jovanović u Danu uživo

Vijesti 25. okt 202413:41 0 komentara
N1

Je li sinoćnji teroristički napad na Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi udar na državu, kako prevenirati maloljetničku delinkvenciju, treba li mijenjati zakone koji tretiraju ovu oblast – pitanja su na koja tražimo odgovor u „Danu uživo“ ovog petka. Naši reporteri izvještavaju iz Bosanske Krupe, Sarajeva i drugih gradova BiH... Pratimo i posjetu predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen našoj zemlji.

Teroristički napad u Bosanskoj Krupi, sve veći broj maloljetnika koji učestvuju u krivičnim djelima, njihovo tretiranje u pravnom postupku, izbjegavanje zvaničnika da se uhvate u koštac sa ovom temom – iz ugla kriminologije i viktimologije osvjetljava Hana Korać.

Je li policijski i sigurnosni aparat u BiH prilagođen za djelovanje u ovakvim situacijama, postaje li i naša zemlja prostor djelovanja terorističkih grupa, čija je sve nadležnost maloljetnička delinkvencija – za „Dan uživo“ govori doc. dr. Sandi Dizdarević, profesor kriminalističke psihologije.

Koji su rezultati bezbjednosnih mjera donesenih prije nekoliko mjeseci u KS, ako konstantno imamo dojave bombi, obračune i pocnjave na ulicama glavnog bh. grada, na koji način će kantonalna Vlada izaći na kraj sa deficitom, kako odgovara na poruke da je trebao podnijeti ostavku nakon što je preglasan od strane ministara koje predvodi – pitamo premijera KS Nihada Uka.

Posjetu predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen Bosni i Hercegovini, evropski put zemalja zapadnog Balkana, učešće Milorada Dodika na samitu BRICS-a, nastavak rata u Ukrajini i na Bliskom istoku, predstojeće američke predsjedničke izbore – analizira spoljnopolitički komentator iz Beograda, Milovan Jovanović.

Sa vama od 16:15 do 18:15 h – Dalibor Mrdić.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!