Kordić: Napravili smo “update” cijena komunalnih usluga u Mostaru

Vijesti 09. dec 202114:33 > 14:41 1 komentar
N1

Gradsko vijeće Mostara treba da usvoji budžet za ovu godinu, a tokom pauze današnje sjednice predstavnici vlasti su se obratili novinarima na press konfenerenciji.

Salem Marić, predsjedavajući Gradskog vijeća, kazao je da će se otvoriti javna rasprava da građani dostave svoje prijedloge za budžet Grada Mostara, nakon čega će gradonačelnik sa svojim kolegom raspraviti i pokušati izaći u susret koliko je moguće.

“Imali smo nekoliko imenovanja, kao što je pravobranilac Grada Mostara, imali smo odluke o radu Žalbenog vijeća. Ono što je izaslalo malo veću raspravu je dodjela priznanja Počasni građanin Grada Mostara ambasadoru SAD-a Ericu Nelsonu i predstavniku EU Johannu Sattleru”, kazao je.

Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, kazao je da je zadovoljan dosadašnjim tokom sjednice, te odgovorio na novinarsko pitanje o cijenama komunalnih usluga.

“Pošto nismo imali GV od 2012. godine, išli smo napraviti “update” cijena i išli na ispitivanje tržišta zajendo sa javnim poduzećima i sa odjelom nadležnim za komunalu i došli do tržišnih cijena i implementirali ih. To je prvi korak u izradi novog ZKP-a”, pojasnio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare