Košarac: Naša politika u Sarajevu je politika Republike Srpske

Vijesti 30. dec 202311:12 1 komentar
(F.Z./N1)

Predstavnici Republike Srpske u institucijama nikada neće odustati od interesa Srpske niti će napustiti bilo koji njen stav, poručio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

“Naravno to nekada ljuti kolege koje dolaze iz drugog dijela BiH. Mi nemamo ambiciju da njih zadovoljavamo i da budemo njima dopadljivi, naša ambicija je da branimo interese Republike Srpske i naša se uloga svodi na odbranu interesa Srpske u institucijama BiH”, rekao je Košarac Srni.

Košarac, koji je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, naglasio je da Republika Srpska ima ustavni kapacitet i da je svoj suveretnitet unijela u dejtonsku BiH.

“Republika Srpska vrlo jasno promoviše politiku saradnje, dogovaranja, dijaloga, politiku demokratskih rješenja u skladu sa Ustavom i vrlo hrabro na ustavan način definiše i svoje politike, kako u Srpskoj tako i na nivou BiH, apostrofirajući jasan stav da treba, mora i biće vidljiva u svim procesima koji se vode na tom nivou”, rekao je Košarac.

PROČITAJTE JOŠ

On je ocijenio da političko rukovodstvo i institucije Srpske dijele njegovo mišljenje da je saradnja sa predstavnicima Republike Srpske, koja se odvija na svakodnevnom nivou, dobra.

Prema njegovim riječima, pred sjednice Savjeta ministara održava se koordinacija na nivou ministara i zamjenika ministara, a redovne su koordinacije i sa članom Predsjedništva BiH, predsjednikom Republike Srpske i predsjednikom Vlade Srpske.

“Naša politika u Sarajevu je politika Republike Srpske”, zaključio je Košarac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare