Kovač: Pripadnici specijalizovane jedinice na terenu, strašna je situacija

Vijesti 09. feb 202320:28 0 komentara
Reuters

Pripadnici Federalne specijalizovane jedinice zajedno sa vojskom Turske večeras rade na terenu u Hataju i ne zna se do kada će tu ostati, izjavila je Srni portparol Federalne uprave Civilne zaštite Majda Kovač.

“Svi su na terenu i to su informacije koje mi dobijamo, a strašna je situacija u Hataju, tako su nam rekli. Svuda su ruševine, sve je zatrpano, teški su uslovi, ali oni su otišli u ovu misiju da pomognu i da učine sve što je moguće kako bi pomogli narodu Turske”, istakla je Kovač.

Ona je dodala da su do sada upućena 42 pripadnika Federalne uprave Civilne zaštite i 48 članova Gorske službe spasavanja Federacije BiH /FBiH/.

Kovač je ranije navela da je Civilna zaštita FBiH u Tursku uputila specijalizovanu jedinicu za spasavanje iz ruševina – jedinicu za urbano traganje i spašavanje /USAR tim/, uključujući četiri medicinara, kao i četiri psa tragača i potrebnu opremu.

Prema posljednjim podacima turskih vlasti, broj stradalih porastao je na 17.134, a povrijeđene su 64.194 osobe.

Podsjetimo, tok događanja u Turskoj i Siriji, iz minuta u minut, kao i najrazličitije način na koje možete pomoći – pronađite na našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!