Kožljak, Vučković, Zildžić gosti Novog dana

Vijesti 23. jun 202214:45 0 komentara
N1

Dvodnevni samit EU - Zapadni Balkan na kom će, između ostalog, biti razmotrena mogućnost da BiH dobije uslovni kandidatski status za EU, počinje danas u Briselu. Gost "Novog dana" će biti Alija Kožljak, šef Odsjeka za međunarodne odnose i evropske studije na Međunarodnom Univerzitetu Burch.

O Samitu između čelnika Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana, te o reakcijama u Njemačkoj, za “Novi dan” govoriće i novinar RTV DW, Mehmed Smajić.

Zaključci tematske konferencije “Kako do boljih prilika za mlade u FBiH” usvojeni su prije mjesec dana. Kada će biti napravljeni konkretni pomaci ka cilju kvalitetnijeg života mladih, kakve poruke im šalju političari? O zapošljavanju, zdravstvenoj i socijalnoj brizi o mladima, aktivizmu i društvenom i političkom ambijentu, za “Novi dan” govore Katarina Vučković iz Instituta za razvoj mladih KULT i Salko Zildžić, član Komisije za pitanja mladih FBiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH (SDA).

Na području Zenice otkriveno je naselje i grobnice stare preko 3 000 godina, kao i brojni vrijedni predmeti. Na Lokalitetu Kopilo pronađene su desetine skeleta i preko 25.000 keramičkih posuda. O ovom spektakularnom otkriću, za “Novi dan” govore arheolozi Mario Gavranović i Nejla Burko.

Alma Telibečirević je akademska slikarka iz BiH koja već šest godina živi u Americi. O umjetnosti koju kreira, o pripremama za novu stranicu u profesionalnoj karijeri ali i o životu u Arizoni, sa Almom sutra razgovaramo u “Novom danu”.

Naša gošća će biti i violinistkinja iz Banjaluke, Natalija Todorović. Najavljuje ljetnu seriju koncerata “Violinska promenada” u gradu na Vrbasu ali i niz koncerata širom BiH tokom mjeseca jula.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!