Krišto u EU rekla da “predstavlja hrvatski narod”, ispravio je europarlamentarac

Vijesti 23. mar 202317:57 5 komentara
Borjana Krišto (Screenshot/TW)

Thijs Reuten, europarlamentarac iz Nizozemske, poručio je danas predsjedavajućoj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjani Krišto da bi bilo bolje da njen stranački lider, Dragan Čović, glasa za sankcije Rusiji.

Krišto je tokom izlaganja pred Odborom za vanjske poslove EU kazala da kao “predstavnica hrvatskog naroda” osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu.

Reuten je istakao da ga ne čudi da “Putinova marioneta Miroslav Dodik sabotira svaki korak” Bosne i Hercegovine ka EU integracijama, ali da to on “ne može sam raditi”.

“Zato sam pitao HDZ-ovu Borjanu Krišto, kao predsjednicu Vlade, kako će spriječiti bilo koju stranku da blokira sankcije Rusiji. Svi znamo kako je glasao lider HDZ-a Čović”, podsjetio je nizozemski europarlamentarac.

Reuten je zasmetalo što je Krišto rekla da kao “predstavnica hrvatskog naroda” osuđuje rusku agresiju.

“Predsjedavajuća Krišto je kazala da je ‘kao predstavnica hrvatskog naroda’ (vjerovatno je mislila građana BiH) na svim forumima osudila agresiju Rusije. To je odlično. Ali riječi su jeftine. Bolje da vaš partijski lider (Čović) glasa za sankcije”, naglasio je europarlamentarac zaključivši da se prava predanost Evropskoj uniji pokazuje djelima, a ne riječima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare