Kržalić, Dević, Rudež, Mijatović gosti Dana uživo

Vijesti 10. jun 202211:51 > 11:52 0 komentara
N1

Uživo pratimo posjetu Olafa Scholza Zapadnom Balkanu. Naši reporteri izvještavaju o susretima u Beogradu i Prištini koji imaju za cilj ubrzati evropski put ovih država. Njemački kancelar zaobišao Sarajevo.

O mogućim razlozima, ali i geopolitičkoj situaciji, sigurnosnoj i aktivnostima međunarodne zajednice u BiH razgovaramo sa Arminom Kržalićem, profesorom na Fakultetu za kriminalistiku UNSA.
Oštre kritike SDA iz Američke ambasade, ali i optužbe opozicije, borba protiv korupcije i opstrukcije teme su razgovora sa Mahirom Devićem, šefom Kluba SDA u KS.
O nezapamćenoj inflaciji, ekonomskoj krizi i sve gorim najavaima ishoda u postpandemijsko i ratno doba i utjecaju na svakodnevno funkcionisanje čovjeka govorit ćemo samo psihologinjom Nerminom Vehabović Rudež. Kako sačuvati zdrav razum naše je pitanje.
Moto ovogodišnjeg 21. festivala bh. drame- Zenica 2022.  je  “Mislimo jedni na druge, kao imperativ”. U čast nagrađenih, u subotu, 11. juna u 20.00 sati, kao dio pratećeg programa, bit će izvedena i opera “Telefon”, Narodnog pozorišta Sarajevo. O ovogodišnjim danima bh. drame u Zenici razgovaramo sa Miroljubom Mijatovićem, direktorom BNP Zenica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!