Kržalić, Mašić i Arnaut u Danu uživo

Vijesti 28. okt 202413:31 0 komentara
N1 BiH

U Danu uživo gledajte:

Teroristički čin i ubistvo policjaca u Bosanskoj Krupi, svakodnevne dojave o postavljenim bombama, pucnjave u školama, prijetnje napada na policijsku stanicu i školu u Kalesiji, ubistva…Počinioci uglavnom maloljetnici. Može li i nakoji način sistem da se obračuna sa ovim problemom? Treba li mijnenjati zakonski okvir? Koliko je BiH pogodno tlo za teroriste u donosu na susjedne i zemlje EU. Trebaju li građani biti zabrinuti i kako ocjenjuje sigurnosni momenat u BiH – pitamo Armin Kržalića, pofesor Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA.

Komisija za sigurnost Parlamenta FBiH sutra će razmatrati sigurnosnu situaciju u Federaciji BiH. U emsiji razgovaramo sa članom ove Komisije i zastupnikom u Predstavničkom domu Damirom Mašićem. Govorimo o sjednicama koje su održane prošle sedmice i usvojenim zakonima te odlukama o imenovanjima. Pitamo ga i kada će se u parlamentranim klupama naći Zakon o južnej plinskoj interkonekciji, ali i šta očekuje od unutarstranačkih izbora u SDP-u.

Kakva će biti sudbina zakona o državnoj imovini, nakon što je Predsejdništvo BiH prije nekoliko dana usvojilo prijedlog ovog zakona. Da li je za očekivati da ga usvoje oba doma državnog Parlamenta. Kako gleda na funkcionisanje ovih domova? Da li je stopiran evropski put BiH i da li su zahladili odnosi između BiH i Njemačke nakon brojnih optužbi na račun visokog predstavnika Kristijana Šmita – pitamo pravnog eskeprta i ambnasadora BiH u Njemačkoj Damira Arnauta?

I danas smo u Jablanici gdje je i dalje u toku čišćenje terena nakon katastrofalnih poplava. Mještani poslali zahtjeve nadležnim. Iz resornog Federalnog ministarstva kažu spremni su projekti za obnovu kuća. Provjeravamo da li je iko kontaktirao stanovništvo i ponudio obnovu.

S vama od 16:15 – Ena Branković. 

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!