KS: Ugostitelji poštovali VTP pravilo, kontrolisano 35 objekata tokom praznika

Vijesti 02. jan 202213:15 0 komentara
KUIP/Ilustracija

Kantonalni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP) su uz asistenciju MUP-a KS tokom novogodišnjih praznika izvršili 35 inspekcijskih nadzora u ugostiteljskim objektima na području KS, potvrdila je za N1 Vildana Brdarić, glasnogovornica KUIP-a.

Kako je navela, kontrolišući primjenu i poštivanje mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH od 9. decembra prošle godine, inspektori su utvrdili nedostatke u 17 objekata.

“Kojima su radi nepoštivanja propisane distance i nenošenja zaštitne maske izdata rješenja sa rokom izvršenja ‘odmah’, što znači da je uspostavljanje mjera izvršeno još u momentu nadzora te prekršajne sankcije nisu izrečene”, pojasnila je Brdarić.

Dodala je da su u svim kontrolisanim objektima, organizatori proslave Nove godine ispoštovali pravilo VTP (vakcinisan-testiran-prebolio).

“Kontrole sanitarnih inspektora nastavljene su na skijalištima Igmana i Bjelašnice, odnosno, u ugostiteljskim objektima na tim mjestima”, poručila je Brdarić.

Podsjetimo, javnog dočeka Nove godine u Sarajevu nije bilo, većina građana se odlučila ovaj praznik dočekati u ugostiteljskim objektima s tim da su vlasnici dobili upute koje su morali poštivati zbog epidemiološke situacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!