“Kurirska služba” za prenos droge uspostavljena iz BiH

Crna Hronika 20. jan 202310:19 1 komentar
Foto: Policijska uprava Kranj

Svakim danom izlazi sve više detalja o velikoj raciji slovenačke i austrijske policije, a tokom koje je razbijena velika međunarodna kriminalna grupa koja je trgovala narkoticima i oružjem na području Slovenije, Austrije i Italije.

Još ranije su mediji prenijeli da je lider kriminalne organizacije bio je 31-godišnji državljanin Slovenije koji je blisko sarađivao sa 34-godišnjim Slovencem, koji je živio u Bosni i Hercgovini.

On je djelovao iz Bosne i Hercegovine odakle je uspostavio kurirsku službu koja je drogu preko Slovenije prebacivala u Salzburg i ostatak Koruške, prenose Nezavisne.

“Oni su novac i drogu bukvalno prebacivali planinskim putevima, primjera radi, preko starog, nekadašnjeg graničnog prelaza Loiblpas. Takođe, ti kuriri su dobro pratili granične patrole, pa su tačno znali gdje se koja nalazi. Ukoliko bi im situacija to dozvolila, oni bi drogu prebacivali i preko graničnog prelaza Seebergsattel”, prenose austrijski mediji. Kada bi droga došla do Salzburga, uglavnom su je “rasturali” po pabovima i bordelima.

Mediji prenose da su glavni kuriri bili braća iz Bosne i Hercegovine. Jedan od njih je uhapšen u Gornjoj Austriji još u novembru mjesecu.

Podsjetimo, epilog ove racije je 49 osumnjičenih, koji se terete za više od 200 krivičnih djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare