Laburisti gube Veliku Kladušu: Probosanski kandidat Boris Horvat ubjedljivo vodi u utrci za načelnika

Vijesti 06. okt 202421:24 0 komentara
FB

Kandidat probosanskih stranaka SDA, SDP, NiP, DNZ, NS i DF Boris Horvat, ubjedljivo vodi u utrci za načelnika Velike Kladuše. Prema posljednim podacima on ima 7345 glasova, a na drugo mjestu kandidat Laburističke stranke Amir Đogić sa 5183 glasa.

Adis Džanić iz Narodnog evropskog saveza osvojio je za sada Adis Džanić, kandidat SKJ Ismet Hušidić 400 glasova, a nezavisna kandidatkinja Delila Šahinović 137.

“Ono što možemo potvrditi jeste da je Boris Horvat pobjednik na poziciji načelnika. Dalje čekamo dolazak načelnika iz izbornog štaba na mjesto okupljanja i ono što je najbitnije je općinsko vijeće za koje će najvjerovatnije večeras u 11 sati biri preliminarni rezultati”, rekao je za N1 Dinko Rizvić.

Podsjetimo, haški osuđenik za ratne zločine Fikret Abdić bio je načelnik Velike Kladuše od 2016. godine.

Labursti su prošle godine izgubili i vlast u Općinskom vijeću. Politički blok koji čine Stranka demokratske akcije, Narodni evropski savez, Socijaldemokratska partija, Demokratska narodna zajednica i klub koji čine dva nezavisna vijećnika, s ukupno 15 vijećnika, su smijenili poziciju te su za novu predsjedavajuću u imenovali Biseniju Mušedinović (SDA).

Sve informacije o izborima pratite u našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!