Lagumdžija nakon reakcija iz RS: Pokazali smo usklađenost sa vanjskom politikom EU

Vijesti 24. jan 202409:07 0 komentara
N1

Ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija poručio je da podrška Bosne i Hercegovine dokumentu usvojenom u Vijeću sigurnosti UN-a kojim se Rusija poziva da prekine agresorski rat i povuče svoje trupe iz Ukrajine, govori o usklađenosti bh. vanjske politike sa Evropskom unijom.

“Nema mira bez države Palestine u miru sa Izraelom – stoji u izjavi EU zemalja članica kojoj se pridružila Bosna i Hercegovina na Vijeću sigurnosti UN o stanju na Bliskom Istoku i Palestini što ponovo govori o usklađenosti naše vanjske politike sa EU”, objavio je Lagumdžija, povodom kritika iz RS nakon njegove podrške tom dokumentu.

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zatražila je od ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića da hitno i u što kraćem roku dostavi informacije o okolnostima koje su prethodile, kako je navela, postupku ambasadora BiH pri UN-u Zlatka Lagumdžije.

Cvijanović u svom zahtjevu traži od Konakovića informaciju da li je Lagumdžija, uprkos izostanku saglasnosti Predsjedništva BiH, za svoj postupak imao njegovu ili instrukciju Ministarstva vanjskih poslova.

Inače, spomenutu izjavu kojom se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a jedino Srbija i Rusija nisu podržale.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!