Lakić: Postignut dogovor entitetskih vlada, neće biti obustave isporuke gasa

Vijesti 29. dec 202317:32 0 komentara
F.Z./N1

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić nakon današnje sjednice Vlade Federacije BiH na kojoj je razmatrana aktuelna situacija sa snabdijevanjem gasom u izjavi za javnost je kazao da neće biti obustave isporuke gasa od strane „Sarajevo - gasa“ Istočno Sarajevo za područje FBiH.

“Što se tiče problema sa cijenom gasa, koji nas je zadesio u proteklih nekoliko dana moram da kažem da smo uz pomoć obje entitetske vlade došli do dogovora da neće biti obustave isporuke gasa za područje Federacije BiH. U obavezi smo početkom naredne godine napraviti zajednički sastanak dva enetitetska ministra energetike i dva direktora preduzeća da dogovorimo daljnje korake. Naravno, ne samo da smo komunicirali kolega ministar Đokić i ja, nego su i dva entitetska premijera, Federacije BiH i Republike Srpske, gospodin Nikšić i gospodin Višković, također pomogli da do ovog dogovora dođe, tako da nam početkom godine predstoje razgovori na ovu temu”, kazao je ministar Lakić.

Podsjetimo, danas su se javnosti obratili ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Bojan Bošnjak, direktor Toplana Sejfo Ušanović i izvršni direktor Sarajevogasa Adnan Đugum.

“Mi imamo potrebu da umirimo javnost vezano za novonastalu situaciju sa potencijalnim isključenjem sa gasnog sistema našeg kantona od ekipe iz RS. Mi imamo vrlo intenzivnu komunikaciju u lancu donošenja odluka, mi smo od jutros u pripremi i radimo određene projekcije za sve scenarije za naredni period”, kazao je ministar Bošnjak.

Opširnije ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!