Latal: Bećirović vrlo često ima radikalnije izjave od zvaničnika SDA

Vijesti 03. okt 202211:38 1 komentar
N1

Srećko Latal iz Balkanske istraživačke mreže za N1 je komentarisao najnovije rezultate Općih izbora u Bosni i Hercegovini kao i pobjedu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH.

“Bećirović koji je u SDP godinama ima vrlo često radikalnije pozicije i izjave i od predstavnika SDA. Bećirovićev protivkandidat Bakir Izetbegović, koji je izgubio u utrci za člana Predsjedništva, je pokazatelj stanja u SDA”, rekao je Latal za N1.

Ističe kako je “infrastruktura SDA je bojkotovala Izetbegovića i podržala Komšića”.

“Prije svega rekao bih poruku g. Izetbegoviću da su ga se – ne glasači, već ljudi u SDA zasitili – jer ako pogledamo malu izlaznost na jučerašnjim izborima – jedva preko 50 posto, ako se sjetimo sličnih rezultata koje je SDA imala na zadnjim lokalnim izborima u KS, tada je već bilo rečeno da je SDA infrastruktura u KS poslala poruku porodici Izetbegović koju ona nije jasno dobila”, istakao je Latal.

Sada ćemo, prema Latalovim riječima, imati različite odnose na relaciji Predsjedništvo BiH-državna vlast.

“U Predsjedništvu ćemo imati dva predstavnika ljevice i ne znam kako će funkcionisati sa Cvijanović, s druge strane najvjerovatnije da ćemo ponovo u državnom parlamentu ponovo imati većinu koja će biti bazirana na tri nacionalne stranke SDA-HDZ-SNSD”, naveo je Latal.

Na kraju, Latal je kazao da građani moraju ozbiljnije shvatiti svoju ulogu.

“Ja se iskreno nadam i vjerujem da mi sa malo napora svi građani pošaljemo poruku da nam je dosta politikanstva”, kazao je Latal za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare