Lazić: Razgovara se o nekoj novoj opciji, vidim Jelenu Trivić kao vođu

Vijesti 16. feb 202316:33 0 komentara
N1

Odbornik Pokreta "Banjaluka zove" Saša Lazić, poznat pod nadimkom Medo, bio je gost emisije Dan uživo. Lazić, iako odbornik opozicije u gradskoj skupštini, te strastveni kritičar vlasti SNSD-a, ističe da ne podržava sve odluke gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Posebno se ne slaže sa kompromisima koje Stanivuković čini u vezi gradnje i regulacionih planova.

“Pitao sam zašto ustupci, pitao sam, dobićemo valjda odgovore. Vidio sam i Vi ste pitali, niste baš dobili neki zahvalan odgovor”, kazao je.

Ističe da je teško biti opozicija u Republici Srpskoj, ali da on nije mogao sve ove godine drugačije, kritikuje i ranije postupke Dragana Čavića, u čijoj stranci je bio, ali kritikuje i mnoge druge preletače u redove vlasti.

Ne negira da bi rado vidio Jelenu Trivić na čelu nekog novog političkog subjekta, a Pokret Banjaluka zove uvijek je za ukrupnjavanje:

“Apsolutno vidim Jelenu kao vođu. Tu je i Vukan. Ko će se gdje pozicionirati, ne možemo reći. Klasična opozicija SDS i PDP, sad postoji nova opcija da kažem opcija… Ne znam šta bi bilo idealno da se sve to, taj neki novi blok ukrupni na neki način, ili da ide u više kolona…

Razgovara se o tome. Očekujemo u narednom periodu neka dešavanja po tom pitanju”, kazao je Lazić.

Smatra da “ne da ima prostora, već ima potrebe za novim političkim subjektom”.

“Ne volim na taj način, prostor, ajmo mi nešto, ajmo se naći u tom svemu da nađemo sebe. Ne, moramo reći da potreba postoji. Ja sam zatvorio vrata sebi u svom rođenom gradu”, zaključuje Lazić.

Nezvanično, Jelena Trivić je na izlaznim vratima iz PDP-a, ali o svemu ne želi da govori. Na upite N1 da prokomentariše navode da okuplja saradnike za novi politički projekat, kratko kaže:

“Ne bih se oglašavala dok ne budem potpuno precizna u vezi svega. Javnost će uskoro biti upoznata”, poručio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!