Logoraša Ramulića SDA botovi napali svim silama nazivaju ga “velikosrpski redar”

Vijesti 01. jun 202219:57 > 20:23 0 komentara
SC

Portal N1 jučer je iz Prijedora prvi objavio video zapis u kojem jedan od organizatora skupa povodom Dana bijelih traka premijeru Federacije BiH nije dozvolio da se obrati novinarima. Iz Ureda za odnose sa javnošću Vlade FBiH odmah je stigla oštra reakcija u kojoj N1 obavještavaju da Novaliću nije zabranjeno, nego da je zamoljen da se ne obraća prisutnima.

Novalić možda i nije planirao da daje izjavu novinarima, na šta se ukazuje u dopisu iz Vlade FBiH. Novinari su po prirodi svog posla zahtijevali od premijera FBiH komentar, koji zbog reakcije organizatora nije dao, ta pomalo mučna scena je zabilježena, ali tu nije kraj priče.

Oštra reakcija iz Ureda za odnose sa javnošću bila je tek uvod u ono što će se dogoditi, neki od vodećih web portala brzo su “zabranjeno” u naslovima zamijenili sa “zamoljeno”, najvjerovatnije zbog bogatih oglašivačkih ugovora koje imaju sa državnim firmama.

Stranački botovi i novinari koji rade po dirigentskom palicom SDA aktivirali su se i organizatora skupa pokušali prozvati “velikosrpskim redarom u Prijedoru”. Naišli su na žestoke reakcije na društvenim mrežama.

U tekstu autorice Elmedine Muftić na portalu Bosnjaci.net autrorica kaže:

“Da skrene pažnju sa suštine pobrinuo se velikosrpski slugan i bjelosvjetsko spadalo Edin Ramulić, koji je u stilu primitivca svjetskog kalibra, onemogućio Premijeru BiH Fadilu Novaluću da govori za medije koji su od njega tražili izjavu. Očigledna namjera Ramulića nije bila depolitizirati skup sjećanja, nego služiti velikosrpskoj politici negiranja genocida, prekrajanja historije i na kraju poniženje žrtava genocida, a sve za vlastitu korist i dodvoravanje onima koji su sljedbenici politike genocida.” piše u tekstu autorice čiji je Facebook profil dominantno posvećen veličanju SDA.

Čovjek koji je Fadilu Novaliću zabranio, odnosno “zamolio ga”, da se ne obraća medijima bio je zatočenik logora Trnopolje. U Prijedoru su tom “velikosrpskom redaru” ubili oca i brata.

“O Edinoj borbi za pravdu u Prijedoru najbolje znaju sami Prijedorčani pa ih pitajte, posebno porodice zločinaca koje je otpremio na sud ili svjedoke kojima je pružao zaštitu. To su “svetinje” u propagandi SDA. Koliko im je stalo do tih svetinja čitate danas na društvenim mrežama.” piše Prijedorčanin Refik Hodžić na Twitteru.

U vrijeme kada se izbori bliže, stranačkim botovima više ništa, pa očito ni oni koji su prošli golgote i stradanja nisu sveti. Zaštita političkih lidera lažima jedini je cilj, uz 101 lični interes.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!