Lulić: Komšić je odlučio uzeti stvar u svoje ruke i opet spasiti Izetbegovića

Vijesti 07. jun 202314:50 2 komentara
N1

Nakon jučerašnje odluke Predsjedništva DF-a da ova stranka u HNK ostaje opozicija, te da ne učestvuje u pregovorima o formiranju vlasti, predstavnici SDP-a održali su danas sastanak sa zastupnicima DF-a.

Sastanak je održan u Skupštini HNK, a prema riječima predsjednika KO SDP-a, Ismeta Lulića, još uvijek nisu potvrdili kako će u ovom slučaju postupiti.

“Pričao sam sa kolegama iz DF-a, pitao ih šta se dešavalo na tom sastanku jučer, oni su utučeni, razočarani, žao im je što se sve to desilo, imali su jedinstven stav, vjeruju da je ovo daleko najbolja priča koja se mogla dogoditi, ova Trojka, međutim očigledno Željko Komšić i tuzlanska organizacija misle drugačije, oni bolje znaju kakvo je stanje u Hercegovini, kakva se politika treba voditi i oni savjetuju da se SDA treba spašavati u Hercegovini, vjerovatno je to neki državni interes DF-a. Šta će se dalje dešavati u ovoj stranci, vrijeme će pokazati. Željko Komšić je odlučio uzeti stvar u svoje ruke i još jednom spasiti Bakira Izetbegovića”, kazao je Lulić.

Razgovori i pregovori se nastavljaju i u narednim danima, a ukoliko se zastupnici DF-a povuku, postoje, tvrdi on i druge opcije.

“Što se tiče Trojke ona ne izgleda više kako je izgledala, ali vidjet ćemo kako će dvoje kolega iz DF-a odgovoriti svemu ovome, mi nastavljamo dalje razgovore i nadam se da ćemo Vladu dobiti što prije i da ona neće uključivati SDA. Ima raznih opcija, čak opcija da ostanemo mi i NIP ukoliko HRS odluči da podrži ovu Vladu, jer su oni rekli da ne žele da spašavaju SDA, tako da će im ovo biti idealna prilika da ne spase SDA nego da napravimo Vladu bez SDA”, zaključuje Lulić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare